Om Hafjell

Hafjell ligger ca. 15 km nord for Lillehammar og er oprindeligt en del af det gamle Vinter-OL-område fra 1994. Siden er der sket en hel masse mere og stedet er efterhånden blandt Norges ypperste skiområder.

kort_norge

Fordelen ved at tage til Norge/Hafjell fremfor fx at tage sydpå er bl.a:

  • Det er MEGET billigere
  • Det er meget tættere på = ca. halv transporttid i forhold til de franske alper
  • Det er hyggeligere – mere familievenligt og mindre disko-dasko-agtigt
  • Der er super forhold for grupper af mennesker, der ikke alle vil det samme. Vi er en stor gruppe, der tager afsted, og alle vil altid kunne finde nogle at stå sammen med, uanset om man er øvet eller nybegynder og om man står langrend, alpin, telemark, snowboard, kælk eller blot er til en lille gåtur med snesko.
  • Der er masser af udfordring for alle – vi har flere meget dygtige skiløbere med der sværger til området
  • Der er ingen der taler fransk! :)
  • Vi har aldrig haft problemer med manglende sne!
  • … vi kommer helt sikkert på fler ting!

Vi bor på toppen af pistene med mulighed for masser af alpint, telemark og snowboard (inkl. stor snowboardpark) samt ca. 300 km langrendsløjper.

 

Beskrivelse af Hafjell, sakset fra Hafjell.no:

Hafjell Alpinsenter ligger ved inngangen til Gudbrandsdalen, 15 kilometer nord for Lillehammer. Det olympiske løypenettet er blitt videreutviklet til totalt 31 nedfarter og tilbyr vinneropplevelser for skiløpere på alle nivåer. 16 skiheiser, inkludert Gondolen, betjener de 835 høydemetrene fra dal til fjell. Hafjells varemerke er lange løyper, god snø og mange soldager. Snøanlegget assisterer dessuten værgudene på en sikker måte og dekker ca 75% av hovedløypenettet. En normal sesong varer fra medio november til medio april.

Seks spisesteder ligger i ski inn/ut avstand til bakken. Vår Gjesteservice som ligger på Skitorget ønsker deg velkommen og gir deg oversikt over tjenester som skiskole, barnepass og skiutleie som også ligger sentralt plassert ved inngangen til alpinsenteret.

Hafjell Alpinsenter er landets 3. største alpinanlegg, men terrengparken gjør Hafjell til 1.valget for skiløpere med twintip og snowboard på beina. Hafjell har også landets største flomlysanlegg som lyser opp 7 km med løyper og som forlenger skidagen 4 dager i uka.
Flomlyset kan også brukes til en rekke kveldsaktiviteter med og uten ski på beina som f.eks aking eller snøscooterkjøring for barn.

Fakkelmannen i Hafjell
På vestsiden av Hafjell Alpinsenter ble det til OL i 1994 hugget en mann i skogen. Mannen er formet som en Fakkelbærer og kalles derfor fakkelmannen.

Fakkelmannen ble hugget på “frihånd” og er 400 meter lang!

Comments are closed.